Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

Technikák amikkel nem lőhetsz mellé

Blade Sport
2021.06.21 12:52
Technikák amikkel nem lőhetsz mellé

A fogyás csak úgy, mint bármi más az életben rengeteg erőt, kitartást igényel. Rengeteg magazin azt állítja, hogy ezzel a csodaszerrel meg azzal a gépezettel óriási feleslegtől szabadulhatsz meg néhány nap leforgása alatt.

Az igazság az, hogy a heti 1 kiló fogyás még fenntartható és egészséges. 

Ha nincs rajtad óriási felesleg akkor ezt kell belőnöd célul. Még ha mindent jól is csinálsz az átalakulásod folyamán meglehet az esélye annak, hogy lelassul vagy teljesen leáll a fogyásod.  Ha ez megtörténne nincs semmi gond, itt van néhány tipp az újraindításához.

Kezdd a napod fehérjével

A megfelelő mennyiségű fehérjebevitel elengedhetetlen a fogyókúra közbeni izomvesztés elkerülésében. Kezdd a napod egy magas fehérjetartalmú étellel. Így nem csak az izmaidat támogatod, hanem a fehérje nehezebben szívódik fel, mint a zsír vagy a szénhidrát így jobban telít mint azok és tovább bírod éhezés nélkül. Ráadásul emiatt több energiát vesz igénybe a feldolgozása így nem csak telít és csökkenti az éhségérzetet, de több kalóriát égetsz a feldolgozása alatt.

 

Hidratálj

A megfelelő hidratációt mindenhol szajkózzák így arról nem is ejtünk szót. Viszont ha iszol 3-4 deci vizet étkezés előtt az kitölti a gyomrod egy részét így kevesebbet fogsz enni mint anélkül. Ha nem szereted a sima vizet akkor keverj bele egy adag  BLADE EAA+COLLAGEN keveréket és iszogasd azt.

 

Egyél sok zöldséget

A zöldségek tele vannak tápanyagokkal, vitaminnal és rostokkal. Viszonylag kevés bennük a kalória és jól telítenek. Ezért nagyon nehéz belőlük túl sokat fogyasztani, ami azt jelenti, hogy szinte addig eheted amíg bírod és nem fogsz túllőni a kalóriaigényeden.

A kedvenc zöldségeink:

  • paprika
  • tök
  • brokkoli
  • spárga

A legjobb a zöldségekben, hogy rengeteg különböző fajta van és rengeteg módon elkészíthetőek így sose fogod megunni őket.

 

Kövesd a bevitt ételeidet

Azt már tudjuk ,hogy ha valaki fogyni szeretne akkor kalóriadeficitbe kell ,hogy kerüljön. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el ha tudjuk, hogy pontosan mennyi kalóriát is viszünk be a szervezetünkbe.

Ezt könnyedén megtehetjük egy papír és egy ceruza valamint egy kis matek segítségével. De talán az olyan applikációk amik valós időben követik a kalóriabeviteled még könnyebben kezelhetőek. Viszont azt ne feledd, hogy ha nem pontosan viszed fel az adatokat akkor nem fogsz megfelelő adatokat kapni a kalóriabeviteledről. Más szóval kövess nyomon minden egyes megevett ételt és annak mennyiségét (súlyát) az egész pulykától a csoki kockáig.

 

Minden kalória számít

Lehet egy étel bármennyire zsíros, fehérje dús ,egészségtelen vagy egészséges a benne lévő kalóriát nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha túl sok kalóriát viszel be a szervezetedbe, hízni fogsz!

 

Gyalogolj egy keveset

Amikor a fogyókúráról van szó nem sokan veszik számításba a gyaloglással elégetett kalóriát. Pedig nagyon is jól égeti azokat és nem is tesz túl nagy terhelést az izmaidra vagy ízületeidre. Ráadásul már 10 perc gyaloglás is segíthet mérsékelni a vércukorszintet és növeli a nap folyamán elégetett kalóriamennyiséget. Továbbá segíti a kreatív gondolkodást és javítja a közérzetet. Mindenközben jó kikapcsolódás, csökkenti a stresszt.

 

Szakíts időt magadra

A mai rohanó világban egyre nehezebb az embernek időt szakítania magára. Egész nap hívogatják az embert, rengeteget dolgozunk. A sok stressz pedig evési hullámokat idézhet elő sok embernél. Ráadásul ilyenkor inkább vágyunk valami egészségtelen gyorséttermi ételre, mint egészséges ételekre.

Így fontos a fogyókúránál a megfelelő mennyiségű pihenés és relaxáció. Keríts magadnak legalább 10-15 ingerektől mentes percet. Már ennyi is segíthet a stressz levezetésében.

 

Figyelj oda az alvásodra

Az alvás fontosságát sem győzzük elégszer hangsúlyozni. Mivel már több cikkben is említettük most csak gyorsan fussunk át azon, hogy is történhet ha nem alszol eleget:

  • Energiaszint csökkenés
  • Éhség növekedése
  • Agyi funkciók csökkenése
  • Izom reakciók lassulása
  • Hosszabb regenerálódási folyamat
  • Gyengébb fizikai teljesítmény

Tehát ha nem alszol eleget akkor nem tudsz annyi edzésmunkát végezni, több idő kell a regenerálódásodra ráadásul éhesebb is tőle az ember.

Néhány tipp a jobb alvás érdekében:

  • Ne vigyél be koffeint a szervezetedbe a késő délutáni órák után
  • A lehető legkevesebbet tedd ki a szemed kékfénynek
  • Sötétíts be a szobában
  • A szoba legyen hűvös